אודותינו | צרו קשר
ביטוח רכב ביטוח רכב
ביטוח משכנתא ביטוח דירה ביטוח אופנוע ביטוח חיים ביטוח בריאות הלוואה לרכב ביטוחים נוספים
 

כיצד לנהוג בעת תאונה ומה צריך לעשות עם ביטוח הרכב

במאמר זה נסביר כיצד יש לנהוג בעת תאונת דרכים ומה עליכם לעשות עם ביטוח הרכב והחברה המבטחת. ראשית, תמיד בדקו האם יש נפגעים בגוף ודאגו להעניק להם טיפול רפואי מהיר. במקרה ואין נפגעים בגוף יש לנהוג על פי הכללים הבאים.

1. יש לצלם את האירוע, מיקום הרכבים והנזק. בכל הטלפונים הסלולארים יש כיום מצלמה וניתן להשתמש בה לתיעוד האירוע. תיעוד זה יעזור במידה והצד השני יהיה מעוניין להפוך נזק קטן לזנק משמעותי בעל ערך על חשבונכם או על חשבון חברת הביטוח.

2. רישמו באופן מדוייק את פרטי הנהג מתוך תעודת הזהוי שלו ורשיון הנהיגה וקבלו את מספר הטלפון הנייד שלו.

3. רישמו את פרטי הרכב מתוך הרשיון הרכב.

4. ביטוח רכב – העתיקו את הפרטים מתעודת ביטוח החובה ותעודת ביטוח מקיף או צד ג במידה וקיימים. הקפידו לרשום גם את פרטי חברת הביטוח או סוכן הביטוח. במידה והפוליסה לא נרכשה אצל חברת ביטוח ישירה, בקשו את פרטי סוכן הביטוח.

5. מסרו לצד השני את אותם הפרטים שלקחתם ממנו.

6. במידה והתאונה התרחשה עם רכב בבעלות חברה גדולה או חברת ליסינג אתם בבעיה כיוון שחברות אלו אינן רוכשות ביטוח רכוש (ביטוח מקיף או ביטוח צד ג) ויעשו הכל בכדי להימנע מתשלום עבור הנזר הנגרם.

מומלץ לערוך השוואה בין מספר חברות וסוכנויות ביטוח מוכרות בטרם תחליטו היכן לרכוש פוליסת ביטוח רכב. בידקו תנאים, כיסויים, גבול אחריות, גובה דמי השתתפות עצמית וכדומה. בנוסף, כדאי לאסוף באינטרנט מידע אודות החברות השונות ולהתייעץ בפורומים מקצועיים בכדי לגבש הבנה טובה יותר על איכות הפוליסה וניסיון החברה.

כיצד לנהוג בעת תאונה ומה צריך לעשות עם ביטוח הרכב
 

טופס הצעה עבור ביטוח צד ג

 
   
 
פוליסות ביטוח
ביטוח מקיף
ביטוח צד ג
ביטוח נהג חדש
ביטוח ישיר
 
מידע נוסף
מאמרי ביטוח צד ג
חדשות ביטוח צד ג
ביטוח רכב אינדקס יצרנים
 
השתתפות עצמית בפוליסת
דמי השתתפות עצמית הם סכום כסף שנקבע מראש בעת רכישת ביטוח צד ג ואשר אותו עלינו לשלם בעת מימוש הפוליסה.

במקרים מסויימים ניתן לייקר את דמי ההשתתפות העצמית במטרה להוזיל את הפרמיה, אך אופציה זו מתאימה בעיקר לנהגים ותיקים ללא היסטוריה קודמת של תביעות.
ביטוח צד ג