למי שמתגורר בבית משותף המתנשא לגובה של 13 מטר ומעלה יש אולי נוף נפלא, אבל גם הרבה דאגות על הראש. מגמת הבניה לגובה צוברת תאוצה בשנים האחרונות, מפאת צפיפות האוכלוסין. במאמר הבא נסקור את התקנות לביטוח דירה בבניין מגורים רב קומות.
בבניין רב קומות סביר להניח שתותקן מעלית אחת לפחות. כידוע, במקרה של התפרצות אש אין להשתמש במעליות. מכוון שיש סכנת התפשטות של האש. חובה להתקין מערכת לכיבוי אש בכל בניין שגובהו 13 מטר ומעלה. מערכת זו כוללת התקנה של ספרינקלרים אשר קיבלו תקן ממכון התקנים הישראלי, ומשמשים כמטף אש מרגע גילוי עשן. הספרינקלרים מותקנים בתקרות המבנה, ותקינותם הכרחית לשם שמירה על בטיחות דיירי הבית בפרט, ומזעור הנזק של הבניין בכלל.
חברות הביטוח מחייבות התקנת המערכת, כמו גם טיפול ותחזוקה שוטפת של המערכת. אחת למספר חודשים יש לבצע ביקורת על ידי גורם מוסמך, ולוודא את תקינות המערכות בבניין, כמו גם ניקוי, שימור והחלפה במידת הצורך.
כאמור, במקרה של רעידת אדמה או שריפה חל איסור שימוש במעליות, על כן הדרך אל חדר המדרגות והדלת בכל קומה מתבקשת להיות נגישה בשעות הצורך. במסגרת ביטוח בית משותף יש לכלול סעיף המתייחס לתיקון מעליות במצבים שאינם מכוסים על ידי חברת המעליות, כגון חדירת מים.
לפיכך, כדאי מאוד לוודא שחברות הביטוח מכסות את כל הסעיפים האפשריים על מנת להבטיח מינימום השתתפות עצמית במקרים אלו שכן, בבניין מגורים גבוה ייתכנו נזקים שתיקונם דורש הוצאות גבוהות למדי.
|